Iedere dag verdwijnen er 613 banen

crisis_gesloten Zolang er geen deal op tafel ligt met de internationale geldschieters kost dat de Griekse economie per dag 22,3 miljoen euro van het bruto binnenlands product (BBP).

Volgens de Griekse Kamer van Koophandel (ESEE) stagneert de economie en zorgt de onzekerheid over een akkoord met de schuldeisers ervoor dat de situatie met de dag verergert.

Iedere dag sluiten volgens de ESEE 59 kleine en middelgrote bedrijven noodgedwongen hun deuren en raken ongeveer 613 mensen hun baan kwijt. Bovendien weigeren de banken ruim 90 procent van de aanvragen voor leningen.

De afgelopen vijf jaar nam de detailhandel in Griekenland met 26,2 procent af, de groothandel daalde met 37,1 procent en de autoverkoop nam met 61,9 procent af.

Onderzoeken van de ESEE geven aan dat de economie 25 miljard euro nodig heeft om te herstellen van het geleden verlies sinds de aankondiging van de vervroegde verkiezingen in december vorig jaar.

Vorige week meldde het Griekse statistiekbureau Elstat dat Griekenland opnieuw in recessie is. In het eerste kwartaal kromp de economie met 0,2 procent. Ook in het vierde kwartaal van 2014 was de groei negatief (0,4 procent).

One Response to Iedere dag verdwijnen er 613 banen

  1. […] Iedere dag verdwijnen er 613 banen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: