Griekenland verwacht deze week deal te sluiten

euro geldDe Griekse regering verwacht voor 22 mei een akkoord te kunnen sluiten met haar schuldeisers en daarmee een bankroet van het land te voorkomen.

De verkiezingsbelofte om een einde te maken aan de draconische bezuinigingen van de afgelopen jaren staat nog altijd, zei Nikos Filis, woordvoerder van regeringspartij Syriza op de Griekse televisie.

Meer dan 110 dagen van gesprekken tussen Griekenland en haar schuldeisers hebben niet tot een akkoord geleid waardoor Athene nog geen aanspraak kan maken op de laatste 7,2 miljard noodsteun. In augustus 2014 kreeg Griekenland voor het laatst geld van de internationale geldschieters.

“Wij streven ernaar voor 22 mei een voor alle partijen gunstige overeenkomst te sluiten”, zei de woordvoerder. “Ons mandaat van de Griekse bevolking is om een akkoord te bereiken waarbij we in de eurozone blijven zonder strenge bezuinigingsmaatregelen.”

Premier Tsipras liet onlangs weten dat een verdere verlaging van lonen en pensioenen nog altijd onbespreekbaar is. Verdere hervormingen van arbeidsmarkt en pensioenen zijn nog steeds een brug te ver.

Tsipras verzekerde het Griekse volk dat er ‘geen enkele mogelijkheid’ is dat zijn regering op die terreinen bakzeil zal halen. Volgens de premier is er met de geldschieters al wel overeenstemming bereikt over begrotingsdoelstellingen en btw-tarieven.

4 Responses to Griekenland verwacht deze week deal te sluiten

  1. Rob Alberts schreef:

    Ik ben benieuwd.
    Al heb ik mindere optimisme.

    Vriendelijke groet,

  2. […] Griekenland verwacht deze week deal te sluiten […]

  3. […] er geen deal op tafel ligt met de internationale geldschieters kost dat de Griekse economie per dag 22,3 miljoen euro van het […]

  4. […] Athene verwacht deze week deal te sluiten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: