Politie in Athene mishandelt daklozen

Daklozen, druggebruikers en sekswerkers worden in Athene vaak lastig gevallen door de politie. Ook welzijnswerkers zijn geregeld het doelwit. Ze worden zowel fysiek als verbaal hard aangepakt door de agenten.

Human Rights Watch publiceerde onlangs een rapport dat het politiegeweld tegen daklozen, druggebruikers en sekswerkers aanklaagt.

“De regering Tsipras heeft al belangrijke inspanningen geleverd, maar verdere hervormingen zijn nodig om de wantoestanden te stoppen”, zegt Eva Cossé, Griekenland-deskundige van Human Rights Watch. “Het achternazitten en vasthouden van mensen zonder goede reden is een verspilling van schaarse middelen  en heeft geen zin.”

De mensenrechtenorganisatie sprak tussen mei en september 2014 met 44 mensen die veelal op straat leven in Athene en zonder reden werden tegengehouden, gefouilleerd en meegenomen.

5 Responses to Politie in Athene mishandelt daklozen

 1. Karel schreef:

  De gesprekken hebben dus plaats gevonden toen de vorige regering van Samaras aan het bewind was. Deze trad inderdaad erg hard op. De huidige regering voert een veel menselijker beleid.

  • Natascha schreef:

   Klopt Karel, onder de regering van Tsipras is er een ander beleid. Maar de houding van de agenten is volgens het rapport nog niet altijd veranderd. Dat heeft tijd nodig.

 2. Jurgen schreef:

  Een drankorgel, een heroinehoer en nog wat van die malloten die van alles beweren. En geen bewijs. Tuurlijk. Linkse driften weer. Vuilnis hoort niet op straat.

  • Natascha schreef:

   Dus omdat mensen leven aan de onderkant van de samenleving, zijn het leugenaars? Beetje kortzichtig, vind je niet? En om ze als vuilnis te bestempelen; het zijn mensen. Bewijzen van politiegeweld zijn er overigens weldegelijk. Lees het rapport eens zou ik zeggen.

 3. […] Politie in Athene mishandelt daklozen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: