Athene wil vernieuwd bod voor haven Piraeus

haven_ piraeusDe Griekse regering gaat een selecte groep investeerders vragen een vernieuwd bod uit te brengen op een meerderheidsbelang in de haven van Piraeus.

Het gaat om een belang van 51 procent in de grootste haven van Griekenland. De winnaar van de bieding krijgt verspreid over vijf jaar een extra aandeel van 16 procent in de haven, schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van een regeringsbron. Hoeveel er moet worden betaald voor het meerderheidsbelang is niet bekend.

De vorige conservatieve Griekse regering probeerde een belang van 67% in het Havenbedrijf van Piraeus te verkopen. De nieuwe linkse regering, die in januari aan de macht kwam, schroefde dat terug tot 51 procent.

Volgens The Wall Street Journal wordt het huidige biedingsproces vandaag afgerond door de regering daarna krijgen de investeerders het verzoek om een nieuw bod voor 51 procent van de aandelen uit te brengen.

De Chinese Cosco Holding en het Deense APM Terminals zijn volgens ingewijden de belangrijkste investeerders die een bod zullen doen op de Griekse haven.

Andere bieders zijn de grootste Amerikaanse havenexploitant Ports America, het in de Filippijnen gevestigde havenbedrijf International Container Services en Utilico Investment, een particuliere investeerder gevestigd in Bermuda.

2 Responses to Athene wil vernieuwd bod voor haven Piraeus

  1. […] Athene wil vernieuwd bod voor haven Piraeus […]

  2. […] inmiddels op Griekenland laten vallen. De Chinese president Xi Jinping is erg geïnteresseerd in de haven van Piraeus, die geprivatiseerd moet worden van de internationale […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: