Twee doden bij oproer in Korydallos-gevangenis

korydallos_gevangenisEen opstand in de Korydallos-gevangenis heeft twee Pakistaanse gedetineerden het leven gekost. Volgens het ministerie van Justitie raakten 21 anderen  gewond. Minstens twee van hen verkeren in levensgevaar

De gevangenen gingen elkaar na het avondeten te lijf met geïmproviseerde messen, schrijft persbureau AFP. Een conflict om de macht over een vleugel van het complex tussen rivaliserende Albanese en Pakistaanse bendes zou de aanleiding zijn geweest voor de vechtpartij.

In de overbevolkte Korydallos-gevangenis zitten gedetineerden van allerlei slag, van ‘gewone’ delinquenten tot anarchisten en malafide politici. Op 7 mei wordt in de speciale rechtbank van de gevangenis het proces tegen leden en leiders van de extreemrechtse Gouden Dageraad hervat.

Internationale mensenrechtenorganisaties uitten eerder hun bezorgdheid over de overbevolking in Korydallos en de onmenselijke behandeling van gevangenen. Amnesty International zegt dat de omstandigheden er het slechtst zijn van heel Europa.

In februari 2014 gingen enkele gevangenen in hongerstaking om te protesteren tegen de erbarmelijke leefomstandigheden in de gevangenis. Veel gedetineerden in Korydallos lijden aan besmettelijke ziekten als HIV, tuberculose en hepatitis.

One Response to Twee doden bij oproer in Korydallos-gevangenis

  1. […] Twee doden bij oproer in Korydallos-gevangenis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: