Dijsselbloem: Er is een plan B voor Griekenland

dijsselbloemVolgens Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem is er een plan B als Griekenland en de eurolanden niet tot een akkoord komen.

“Het antwoord op de vraag of Nederland en de eurozone voorbereid zijn op eventualiteiten, is ja”, zei Dijsselbloem vandaag in de Tweede Kamer.

Dijsselbloem zei ook dat hij hoopte dat de gesprekken met Griekenland productiever worden nu premier Tsipras zijn team van onderhandelaars heeft herschikt. Minister van Financiën Yanis Varoufakis werd vervangen door plaatsvervangend minister Euclid Tsakalotos.

Varoufakis kreeg ongezouten kritiek van zijn Europese collega’s bij de vergadering van de Eurogroep in Riga. Zij vonden dat Varoufakis niet goed voorbereid op de bijeenkomst en zouden hem een ‘amateur’ en een ‘gokker’ hebben genoemd. Daags na de vergadering nam Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem contact op met de Griekse premier.

Met het aanstellen van Tsakalotos als nieuwe coördinator van het onderhandelingsteam zouden de gesprekken soepeler moeten verlopen. “Hopelijk kunnen we deze week een ​​soort nieuwe start maken”, aldus Dijsselbloem. “Ik zeg ‘hopelijk’ want het resultaat is natuurlijk nog maar te bezien.”

De Eurogroep-voorzitter wilde niet reageren op berichten dat Tsipras en Varoufakis in Griekse media verklaard zouden hebben welke economische hervormingen worden ingevoerd om de crediteuren tevreden te stellen.

“Ik wou dat ze minder tijd zouden besteden aan het geven van interviews en meer aan het zeer consciëntieus werken om Griekenland weg te houden van de dreigende afgrond”, zei Dijsselbloem.

One Response to Dijsselbloem: Er is een plan B voor Griekenland

  1. […] Dijsselbloem: Er is een plan B voor Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: