Migrantenboot strandt bij Rhodos: drie doden

rhodos_migrantenbootZeker drie mensen zijn verdronken toen een boot met tientallen vluchtelingen aan boord is vastgelopen voor de kust van Rhodos.

Volgens de Griekse kustwacht zijn de slachtoffers een man, een vrouw en een kind van ongeveer vier jaar oud.

De migrantenboot strandde op 50 meter van het strand van Zefyros. De meeste schipbreukelingen konden ontsnappen door weg te zwemmen of zich vast te klampen aan het wrak.

Ongeveer 80 opvarenden van de houten tweemaster werden gered, 23 personen zijn naar het ziekenhuis op Rhodos gebracht. Gevreesd wordt dat er nog meer vluchtelingen aan boord waren, naar hen wordt nog gezocht.

De Griekse website Rodiaki publiceerde beelden van de schipbreuk en de reddingsoperatie.

Het aantal immigranten dat probeert om vanuit Turkije over zee Griekenland te bereiken is in de laatste tien dagen sterk toegenomen. Op Lesbos kwamen vorige week al meer dan 700 vluchtelingen aan.

In de eerste drie maanden van 2015 pakte de Griekse kustwacht 10.445 migranten op die via Turkije over zee Griekenland wilden bereiken. Dat is bijna vier keer zoveel als in dezelfde periode een jaar geleden. Toen waren het er 2863. De meeste vluchtelingen zijn afkomstig uit Syrië.

3 Responses to Migrantenboot strandt bij Rhodos: drie doden

  1. […] Migrantenboot strandt bij Rhodos: drie doden […]

  2. […] foto waarop hij een Eritrese asielzoekster uit zee redt nadat een migrantenboot stuksloeg op de rotsen bij Rhodos, ging afgelopen week de hele wereld over. Sergeant Antonis Deligiorgis […]

  3. […] toen hun boot door de Griekse kustwacht werd terug gesleept richting Turkije. In april van dit jaar verdronken drie vluchtelingen voor de kust van Rhodos. De foto waarop een Griekse man een asielzoekster uit zee redt, ging de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: