Tweeling geboren op lekke migrantenboot

baby_boot_migrantenDe Griekse kustwacht is tijdens een patrouille voor de kust van Turkije bij toeval gestuit op een boot met vluchtelingen waar een vrouw niet lang daarvoor was bevallen van een tweeling.

Toen de kustwacht dichterbij kwam, bleek dat er 37 migranten in de lekke rubberboot zaten. De opvarenden hielden twee baby’s in de lucht, bij een van hen was nog een stuk van de navelstreng te zien.

De vluchtelingen werden op het eilandje Agathonisi in de Egeïsche Zee aan land gebracht. De 33-jarige moeder en de pasgeboren jongetjes werden per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gevlogen. Daar stelden de artsen vast dat de kinderen te vroeg waren geboren en onderkoeld waren. Ze zijn in de couveuse gelegd.

De migranten probeerden illegaal Griekenland te bereiken. Vorige week maakte de Griekse kustwacht bekend dat het aantal vluchtelingen dat via Turkije over zee naar Griekenland probeert te komen in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw is toegenomen.

In de eerste drie maanden van 2015 werden 10.445 migranten opgepakt, dat is bijna vier keer zoveel als in dezelfde periode een jaar geleden. Toen waren het er 2863. De meeste vluchtelingen zijn afkomstig uit Syrië.

One Response to Tweeling geboren op lekke migrantenboot

  1. […] Tweeling geboren op lekke migrantenboot […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: