Samaras bereid tot eenheidsregering ‘als redmiddel’

antonis samarasDe Griekse oppositieleider en oud-premier Antonis Samaras is bereid deel uit te maken van een regering van nationale eenheid om Griekenland in de eurozone te laten blijven.

Hij zei dat in een interview met het Amerikaanse mediabedrijf Bloomberg. Samaras speelt met zijn aanbod in op de verdeeldheid binnen regeringspartij Syriza.

Een aantal parlementsleden van Syriza zijn het niet eens met de lijst hervormingplannen die premier Alexis Tsipras heeft ingediend bij de andere eurolanden. Zij noemen het de ‘politieke dood van Syriza’ als Tsipras bij een akkoord met Europa zijn verkiezingsbeloften breekt.

Samaras, die met zijn partij Nea Dimokratia in januari de verkiezingen verloor van Tsipras, zegt tegen Bloomberg dat hij Syriza steunt als die partij zich inzet om in de eurozone te blijven. “Een grexit zou een totale catastrofe zijn.” Het voorstel van Samaras is koel ontvangen door het linkse Syriza. Eerder deze week beschuldigde premier Tsipras zijn voorganger ervan ‘vijf jaar te hebben geregeerd via trojka e-mails’.

Samaras zet ook vraagtekens bij de banden van de huidige Griekse regering met China en Rusland. Minister van Energie Panagiotis Lafazanis bracht deze week een bezoek aan Moskou om te praten over het opschorten van de Russische boycot van producten uit de EU.

Vice-premier Yannis Drakasakis is net terug uit China. Hij zou daar hebben gesproken over Chinese investeringen in de haven van Piraeus. Volgende week gaat premier Tsipras naar Moskou.

2 Responses to Samaras bereid tot eenheidsregering ‘als redmiddel’

  1. D. Petraki schreef:

    Samaras schijnt maar niet te kunnen bevatten dat het Griekse volk hem aan de kant heeft gezet.

  2. […] Samaras bereid tot eenheidsregering ‘als redmiddel’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: