Griekenland levert lijst met hervormingen in

vlag eurosGriekenland heeft een aangepaste lijst met economische hervormingen gestuurd aan de andere landen in de eurozone. Met deze maatregelen hoopt de Griekse regering ruim zes miljard euro bijeen te krijgen.

In het 26 pagina’s tellende document staat dat Griekenland van plan is om belastingontduiking en fraude streng aan te pakken. Ook moet de belasting op luxegoederen zoals zwembaden, jachten en auto’s worden verhoogd.

Volgens de Financial Times is het het meest uitgebreide voorstel van de Grieken tot nu toe. In het document staat ook dat Griekenland niet van plan is uit de euro te stappen.

De Griekse regering hoopt met de nieuwe voorstellen een bedrag van ruim 7 miljard euro aan noodsteun veilig te stellen. Met die steun moet een bankroet worden voorkomen. De bodem van de Griekse schatkist komt in zicht, terwijl op 9 april 450 miljoen euro moet worden terugbetaald aan het IMF.

Omdat de toezichthouders van de EU en het IMF niet overtuigd zijn dat Griekenland de economie daadwerkelijk verder wil hervormen, heeft het land sinds augustus vorig jaar geen geld uit het noodfonds meer ontvangen.

Vorige week presenteerde Griekenland ook al een reeks aan hervormingen en bezuinigingen die de schatkist ruim 3 miljard moeten opleveren. Die lijst werd door de Eurogroep afgekeurd.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vindt dat de Grieken nog een lange weg hebben te gaan. Wel gaat het volgens Dijsselbloem steeds beter en worden de voorstellen steeds gedetailleerder. “Maar we zijn er nog lang niet. Dit heeft echt tijd nodig.”

4 Responses to Griekenland levert lijst met hervormingen in

  1. […] Griekenland levert lijst met hervormingen in […]

  2. […] week leverde de regering een nieuwe lijst met economische hervormingen in bij de eurolanden, in de hoop daarmee een bedrag van ruim 7 miljard euro aan noodsteun veilig te […]

  3. […] 2 april leverde Griekenland al een aangepaste lijst met economische hervormingen in bij de andere landen van de eurozone. Die plannen konden de […]

  4. […] Op 20 april moet Athene de definitieve lijst met economische hervormingen hebben ingevelerd. Op 24 april komen de ministers van Financiën van de eurolanden bijeen in Riga om over de voorstellen te praten. Eerdere hervormingsvoorstellen van Griekenland werden door de Eurogroep afgekeurd. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: