De krokodil van Kreta is dood

sifis_krokodil_dood Sifis, de beroemde ‘krokodil van Kreta’ is dood. Het dier werd gisteren levenloos gevonden in het stuwmeer in Amari. Waarschijnlijk stierf hij ongeveer tien dagen geleden door de kou en de strenge winter op Kreta.

De laatste keer dat iemand de krokodil zag, was op 14 februari toen opnieuw een poging werd gedaan om hem te vangen. Het 1,80 meter lange reptiel was zijn belagers echter steeds te slim af.

Sifis groeide al snel uit tot een toeristische attractie. Veel mensen kwamen naar het stuwmmeer bij Rethymnon om een glimp op te vangen van het dier.

Sifis (Kretenzisch dialect voor Jozef) werd in juli vorig jaar voor het eerst gezien en gefilmd in het stuwmeer op Kreta. Al snel deden verhalen de ronde dat zijn eigenaar hem daar achterliet omdat de krokodil te groot was geworden om nog als huisdier te houden.

Het dode dier wordt overgebracht naar het natuurhistorisch museum van Kreta. Onderzoek moet uitwijzen waardoor Sifis is overleden, hoe oud hij was en of het inderdaad een mannetjeskrokodil was.

One Response to De krokodil van Kreta is dood

  1. […] De krokodil van Kreta is dood […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: