Varoufakis heeft spijt van fotoshoot Paris Match

Varoufakis_ParisMatchYanis Varoufakis heeft spijt van de fotosessie voor het Franse tijdschrift Paris Match in zijn woning in Athene, samen met zijn vrouw Danae Stratou.

“Ik vraag mij af: bevalt deze esthetica mij? Neen. En ik heb er spijt van. Wij beiden hebben er spijt van”, zei Varoufakis vandaag op de Griekse televisie.

In de fotoserie is Varoufakis te zien terwijl hij een boek leest, achter de piano zit en samen met zijn vrouw aan een goed gevulde tafel zit op hun terras met de Acropolis op de achtergrond.

De foto’s zorgden voor ophef omdat de Griekse minister van Financiën en zijn vrouw uitgebreid de tijd hadden genomen voor een fotoshoot, terwijl het land met grote schulden kampt. Vooral op social media regende het reacties. “Wittewijnsocialisme onder de Acropolis”, luidde één van de vele reacties op Twitter.

De Griekse vicevoorzitter van het Europees Parlement, Dimitris Papadimoulis, riep Varoufakis op zich minder te laten fotograferen en harder te werken. “Deze tijden vergen serieuze oplossingen en meetbare resultaten”, zei hij.

De Griekse boulevardpers heeft uitgerekend dat de minister zich in dertig dagen tijd meer dan veertig keer heeft laten interviewen.

3 Responses to Varoufakis heeft spijt van fotoshoot Paris Match

  1. […] Varoufakis heeft spijt van fotoshoot Paris Match […]

  2. […] een fotoshoot met zijn vrouw in het Franse tijdschrift Paris Match voor commotie zorgde, heeft de flamboyante Varoufakis zijn […]

  3. […] fotosessie voor het Franse tijdschrift Paris Match, waarvoor Varoufakis samen met zijn vrouw poseerde in hun huis in Athene, zorgde voor ophef. Het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: