Proces tegen Gouden Dageraad start op 20 april

michaloliakos_handboeienHet proces tegen de belangrijkste leden van de extreemrechtse Gouden Dageraad begint op 20 april. Ze worden beschuldigd van deelname aan en het leiden van een criminele organisatie.

De zeventig beklaagden, waaronder partijleider Nikolaos Michaloliakos, zitten al bijna anderhalf jaar in voorarrest. De partijtop zit in de cel sinds de moord op een antifascistische rapper in september 2013 door een aanhanger van Gouden Dageraad. Ze kunnen celstraffen tot twintig jaar krijgen.

Het proces vindt plaats in de Korydallos-gevangenis waar Michaloliakos en vijf andere parlementsleden van Gouden Dageraad vastzitten. Een deel van de zwaarbewaakte gevangenis is speciaal ingericht voor gerechtelijke procedures.

De partij ontkent alle beschuldigingen en beweert het slachtoffer te zijn van een politieke heksenjacht. Bij de arrestaties anderhalf jaar geleden werden zestien leden van het Griekse parlement opgepakt, dertien van hen werden dit jaar bij de verkiezingen herkozen.

Gouden Dageraad is de derde partij van Griekenland, bij de verkiezingen van 25 januari  kreeg de partij 6,9 procent van de stemmen. In 2012 kwam de partij voor het eerst in het Griekse parlement.

2 Responses to Proces tegen Gouden Dageraad start op 20 april

  1. […] Proces tegen Gouden Dageraad start op 20 april […]

  2. […] Het proces tegen 72 leden van Gouden Dageraad, waaronder de leiding van de Griekse extreemrechtse partij, begint op 20 april. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: