Griekse competitie hervat achter gesloten deuren

voetbal schoenenDe Griekse voetbalcompetitie mag op 7 en 8 maart van de regering worden hervat, maar supporters zijn voorlopig nog niet niet welkom in de stadions.

“We hebben besloten de komende duels achter gesloten deuren te laten spelen, zonder supporters. Voor de ronde daarna gaan we het opnieuw bekijken”, zei de staatssecretaris van sport Stavros Kontonis, na overleg met Giorgos Borovilos, de voorzitter van de Super League, en Giorgos Girtzikis, de preses van de Griekse voetbalbond (EPO).

Een week geleden werd de competitie stilgelegd vanwege ernstige ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen Pananthinaikos en Olympiakos Pireaus. Een spoedberaad van de Super League-leiding met de clubvoorzitters over de rellen liep het een paar dagen later eveneens uit de hand.

Geweld op en rond de velden is in Griekenland al jaren een probleem. Om de problemen uit te bannen hebben de staatssecretaris en de voorzitters van de Super League en de voetbalbond een plan opgesteld.

“Het plan omvat maatregelen die meteen van kracht worden, zoals het staken van wedstrijden, boetes en puntenaftrek, of volgend seizoen omdat eerst aanpassing van de disciplinaire code nodig is”, aldus Kontonis. Dan krijgen onder meer de elektronische kaartverkoop en het bestrijden van financiële fraude prioriteit.

Het was al derde keer dit seizoen dat de Griekse voetbalcompetitie tijdelijk werd stilgelegd. Eerder waren de dood van een supporter en het molesteren van een scheidsrechter de aanleiding.

2 Responses to Griekse competitie hervat achter gesloten deuren

  1. […] Griekse competitie hervat achter gesloten deuren […]

  2. […] met supporters in het Griekse voetbal. In het afgelopen weekeinde werd de Griekse competitie zonder publiek bij de wedstrijden hervat na een schorsing van een week van het nationale clubvoetbal op het hoogste niveau vanwege de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: