Site van Philippi kandidaat voor UNESCO-lijst

philippiDe oude site van Philippi, in de regio Kavala in Noord-Griekenland, is door de B & M Theocharakis Foundation genomineerd voor opname op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De stad Philippi werd in 356 voor Christus gesticht door Philippos II van Macedonië (de vader van Alexander de Grote). Op de site zijn overblijfselen van de Hellenistische, Romeinse en vroeg-christelijke periode te vinden.

Volgens het Nieuwe Testament zette de apostel Paulus in het jaar 49 in Philippi voor het eerst voet op Europese bodem. Hij werd gevangengezet in een kerker, die nu nog steeds zou bestaan. Philippi was een belangrijk bedevaartsoord voor christenen.

Op de UNESCO-lijst van Cultuurerfgoed staan zeventien Griekse bezienswaardigheden, waaronder de Acropolis in Athene. De oude binnenstad van Corfu werd in 2007 als laatste toegevoegd.

Het Griekse ministerie van Cultuur liet vorig jaar weten dat de 48 traditionele dorpen in Zagori de status van UNESCO-werelderfgoed moeten krijgen. Deze Zagorochoria staan al twee jaar op de voorlopige lijst, een van de voorwaarden voor opname op de Werelderfgoedlijst.

2 Responses to Site van Philippi kandidaat voor UNESCO-lijst

  1. […] Site van Philippi kandidaat voor UNESCO-lijst […]

  2. […] de lijst te zetten vanwege de archeologische, architectonische en religieuze betekenis. De site  werd vorig jaar genomineerd door de B & M Theocharakis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: