V for Varoufakis

Duitsers staan niet bepaald bekend om hun grote gevoel voor humor, maar het filmpje van de Duitse latenightshow Neo Magazin Royale toont dat ze weldegelijk beschikken over een flinke dosis zelfspot.

Want het land dat zichzelf behoorlijk ‘badass’ vindt (“We begonnen twee wereldoorlogen en wonnen ze allebei bijna”), is namelijk doodsbang voor Yanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën:  “Neem al ons spaargeld, maar laat ons met rust!”

Vorige week maakte het satirische VARA-programma Cojones een filmpje over de onderhandelingen tussen Griekenland en de eurogroep. De zogenaamde spitbattle tussen Jeroen Dijsselbloem en Yanis Varoufakis haalde zelfs het Griekse journaal.

4 Responses to V for Varoufakis

  1. […] Duitse humor: V for Varoufakis […]

  2. […] de Duitse latenightshow Neo Magazine Royale een filmpje met de Griekse minister in de hoofdrol: V for Varoufakis. Het satirische VARA-programma Cojones haalde zelfs het Griekse journaal met een […]

  3. […] jaar ging een video van een Duitse tv-show met de titel ‘V for Varoufakis’ viral. In het filmpje maakte de Griekse ex-minister als een soort Terminator korte metten met zijn […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: