Nederlandse satire haalt Grieks journaal

cojones_varoufakis_dijsselbloemEen filmpje uit het satirische VARA-programma Cojones over de onderhandelingen tussen Griekenland en de eurogroep heeft het journaal in Griekenland gehaald.

Het gaat om een zogenaamde rapbattle tussen Jeroen Dijsselbloem en Yanis Varoufakis, gespeeld door cabaretiers Thomas van Luyn en Remko Vrijdag. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel (Sanne Wallis de Vries) en de Russische president Vladimir Poetin (nogmaals Van Luyn) hebben een rolletje in de video.

Het filmpje werd gisteravond uitgezonden in het nieuwsprogramma van Alpha TV (vanaf minuut 13), een van de drie grootste tv-zenders in Griekenland. Alleen het fragment waarin Angela Merkel in haar kruis grijpt en zegt dat zij ‘grotere ballen’ heeft, is eruit geknipt.

In 2011 haalde een Nederlandse satire ook al eens het Griekse nieuws. Toen schoot een filmpje van Lucky TV in het verkeerde keelgat bij de Grieken. In het item werd ‘Fuck you Papandreou’ gezongen op de melodie van Falco’s ‘Rock Me Amadeus’.

De maker van het filmpje werd daarna bestookt met haatmailtjes en de Griekse ambassadeur in Nederland stuurde een boze brief.

8 Responses to Nederlandse satire haalt Grieks journaal

 1. Rob Alberts schreef:

  Mijn tv stond eerst lang uit.
  Nu is mijn tv al langer de deur uit,

  Het clipje heb ik met dubbel plezier bekeken.

  Zonder humor is geen land te redden!

  Vrolijke vakantiegroet,

 2. […] Vorige week maakte het satirische VARA-programma Cojones een filmpje over de onderhandelingen tussen Griekenland en de eurogroep. De zogenaamde spitbattle tussen Jeroen Dijsselbloem en Yanis Varoufakis haalde zelfs het Griekse journaal. […]

 3. […] Nederlandse satire haalt Grieks journaal […]

 4. […] In februari maakte de Duitse latenightshow Neo Magazine Royale een filmpje met de Griekse minister in de hoofdrol: V for Varoufakis. Het satirische VARA-programma Cojones haalde zelfs het Griekse journaal met een ‘spitbattle’ tussen Varoufakis en Jeroen Dijsselbloem. […]

 5. […] ‘Spitbattle’ Jeroen Dijsselbloem vs Yanis Varoufakis […]

 6. […] Rapbattle ‘Varoufakis vs Dijsselbloem’ […]

 7. […] Nederlandse satire haalt Grieks journaal […]

 8. […] ‘Spitbattle’ Varoufakis vs Dijsselbloem […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: