Varoufakis: Trojka gebruikt martelmethodes

varoufakisDe Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis vergelijkt het optreden van de trojka met de martelmethodes die ook zijn toegepast door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

In een interview met het Duitse blad Der Spiegel zegt de minister dat de behandeling van Griekenland door de trojka neerkomt op ‘waterboarding’, waarbij iemand net zo lang onder water wordt gehouden tot deze bijna verdrinkt. “Kort voor de hartstilstand mogen we een paar happen lucht nemen. Dan worden we weer onder water gedrukt en begint alles opnieuw”, aldus Varoufakis.

De minister herhaalde in het interview dat de Griekse regering graag een kwijtschelding van schulden wil. “Iedereen weet dat Griekenland de huidige schuldenlast zonder een nieuw verdrag nooit kan dragen.”

Wat Varoufakis in 2015 zegt als minister van Financiën is hetzelfde als wat hij in 2011 als econoom (zonder politieke ambities) schreef in zijn boek The Global Minotaur: America, Europa and the Future of the Global Economy .

En in een interview met Nieuwsuur uit 2011 zei Varoufakis dat de een schuldenprobleem niet op te lossen is door een land meer dure leningen te verstrekken.

5 Responses to Varoufakis: Trojka gebruikt martelmethodes

  1. […] Varoufakis: Trojka gebruikt martelmethodes […]

  2. […] Varoufakis staat bekend om zijn ongezouten kritiek op het opgelegde bezuinigingsbeleid. Zo noemde hij de besparingsmaatregelen in Griekenland ‘fiscale waterboarding’. […]

  3. […] “Ministers van de Eurogroep houden er niet van dat Varoufakis een kleine lezing geeft als hij tegen hen spreekt,” zei een functionaris van de eurozone tegen Reuters. “En daarom stopte Dijsselbloem hem met de woorden ‘Yanis, je vertelt ons niet wat we willen horen'”. Varoufakis staat bekend om zijn ongezouten kritiek op het opgelegde bezuinigingsbeleid. Zo noemde hij de besparingsmaatregelen in Griekenland eerder  ‘fiscale waterboarding’. […]

  4. […] verhouding tussen Varoufakis en zijn Europese collega’s was al vanaf het begin zeer moeizaam, maar is nu nog verder bekoeld. Varoufakis is een fel tegenstander van de opgelegde […]

  5. […] Varoufakis: Trojka gebruikt martelmethodes […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: