Grieken betogen tegen ECB en voor regering

Duizenden Grieken die zich verzamelen bij het parlementsgebouw om te demonstreren is een bekend beeld. De afgelopen jaren was het Syntagmaplein in Athene vele malen het toneel van – soms heftige – protesten tegen de regering.

Gisteravond gingen de Grieken de straat op om steun te betuigen aan de nieuwe Griekse regering van premier Tsipras. Ze willen dat Europa de nieuwe regering, die een eind wil maken aan de door de EU opgelegde bezuinigingen, een kans geeft.

Aanleiding voor het protest was het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om geen Griekse staatsobligaties meer te accepteren als onderpand voor leningen aan Griekse banken.

“Nee tegen chantage” en “Geen kolonie van Merkel” stond te lezen op spandoeken van de betogers. Het protest in Athene verliep zonder enige wanklank of ongeregeldheden. Ook in Thessaloniki, Patras, Heraklion en Chania gingen honderden Grieken de straat op.

2 Responses to Grieken betogen tegen ECB en voor regering

  1. […] Grieken betogen tegen ECB en voor regering […]

  2. […] week gingen duizenden Grieken in Athene en Thessaloniki de straat op om steun te betuigen aan de nieuwe linkse regering. Syriza, de partij van premier Alexis Tsipras, wil een einde aan de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: