Dijsselbloem naar Athene voor gesprek met Tsipras

dijsselbloemMinister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem gaat aan het einde van de week naar Athene voor een kennismakingsbezoek aan de nieuwe Griekse premier Alexis Tsipras.

Ook is er een gesprek gepland met de nieuwe Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis.

Dijsselbloem heeft al gezegd dat hij wil dat Griekenland in de eurozone blijft, maar hij vindt ook dat de Grieken zich aan de bestaande afspraken moeten houden. Ook is er volgens Dijsselbloem binnen Europa weinig steun is voor kwijtschelding van de Griekse schulden.

Syriza, de partij van de nieuwe Griekse premier Alexis Tsipras, wil af van de zware bezuinigingsmaatregelen die de EU aan Griekenland heeft opgelegd. Ook wil de partij dat een gedeelte van de Griekse schuld wordt kwijtgescholden.

Dijsselbloem zei dat hij tijdens zijn bezoek aan Athene niet gaat onderhandelen, maar dat hij wil praten met de Grieken ‘om te werken aan het sterker maken van de Griekse economie’.

“Tsipras kan allerlei beloftes doen, maar die moeten ook gefinancierd worden. De financiering van Griekenland komt maar voor een deel uit eigen belastinginkomsten. Die kunnen nog veel meer omhoog. Er wordt nog veel belasting ontweken”, aldus Dijsselbloem in een gesprek met RTL Z.

4 Responses to Dijsselbloem naar Athene voor gesprek met Tsipras

  1. Chris De Gruyter schreef:

    Belastingen kunnen nog omhoog?????? Ja van die rijken die hun geld in het buitenland gezet hebben. Maar de gewone griek is uitgeperst!

    • Natascha schreef:

      Dijsselbloem zegt dat de belastinginkomsten omhoog kunnen, niet dat de belasting omhoog moet. De inkomsten kunnen omhoog als belastingontduiking (o.a. door rijke Grieken met vermogen dat over de grens is gestald) wordt aangepakt.

  2. […] persconferentie met eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem. Dijsselbloem was vandaag in Athene om kennis te maken met premier Tsipras en de minister van […]

  3. […] kersverse premier zei ook dat zijn campagnebelofte om een betere deal te sluiten voor de Grieken ‘onherroepelijk’ is. Griekenland wenst geen bevelen uit het buitenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: