Griekse politie pakt hoofd Belgische terreurcel op

anti_terreur_politieDe politie in Athene heeft vier mannen opgepakt in het onderzoek naar de terreuraanslagen die in België verijdeld werden. Een van hen zou het brein achter de geplande aanslagen zijn.

Het gaat om de 27-jarige Abdelhamid Abaaoud, een oud-Syriëganger die zich na terugkomst in Griekenland zou hebben gevestigd. Hij stuurde de terreurcel in Verviers aan en wordt ook gezien als de financier van de geplande aanslag.

Abaaoud, een Belg van Marokkaanse afkomst, werd intensief gezocht door Europese en Amerikaanse inlichtingendiensten. De politie kwam hem op het spoor omdat de terreurcel in België regelmatig telefonisch contact had met Griekenland.

De vier terreurverdachten werden gearresteerd in Pangrati, een centraal gelegen wijk van Athene. Tijdens de politieactie werd een aantal mobiele telefoons in beslag genomen. De politie kwam in actie na een verzoek van Interpol.

Update 18/1: Het is niet duidelijk of één van de opgepakte mannen inderdaad Abaaoud  is. Wel heeft het Belgische parket om uitlevering van de mannen gevraagd. Het zou om twee en niet om vier verdachten  gaan. De Belgische terreurverdachte houdt zich waarschijnlijk wel schuil in Griekenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: