Voortvluchtige terrorist Xiros opgepakt

christodoulos xiros Een jaar na zijn verdwijning is de voortvluchtige terrorist Christodoulos Xiros weer opgepakt door een anti-terreureenheid van de Griekse politie.

De veroordeelde terrorist verdween op 6 januari 2014 toen hij negen dagen op verlof was uit de  gevangenis. Sindsdien was hij spoorloos. De minister van Openbare Orde Vassilis Kikilias bevestigde de arrestatie op Twitter en prees de politie.

Xiros verzette zich niet toen hij werd gearresteerd in een huis in de buurt van Anavyssos, ten zuidoosten van Athene. Hij had zich vermomd met blond geverfd haar en een baard. De politie hield het huis al enkele dagen in de gaten, omdat er aanwijzingen zoudrn zijn dat de voortvluchtige terrorist er een aanslag aan het voorbereiden was.

Xiros was een van de leiders van de extreemlinkse groepering 17 November en kreeg in 2003 zes keer levenslang voor zijn aandeel in een reeks moorden. Tussen 1975 en 2000 zou de beweging de dood van 23 mensen op haar geweten hebben.

Twee weken na zijn verdwijning publiceerde Xiros een video op internet waarin hij een nieuwe gewapende campagne aankondigde en linkse activisten en anarchisten opriep in opstand te komen tegen politici, journalisten en politie.

2 Responses to Voortvluchtige terrorist Xiros opgepakt

  1. […] Xiros werd op 3 januari opgepakt, hij was een jaar spoorloos nadat hij begin 2014 verdween toen hij op verlof was uit de gevangenis. De politie arresteerde Xiros in de kuststad Anavissos waar hij een huis huurde. […]

  2. […] verdween begin 2014 spoorloos nadat hij negen dagen op verlof mocht uit de gevangenis en werd pas na een jaar weer opgepakt. Hij kreeg in 2003 zes keer levenslang voor zijn aandeel in een reeks moorden. Toen hij […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: