Zeker tien doden bij veerbootbrand

norman_atlantic_brandBij de brand op de veerboot Norman Atlantic zijn zeker tien passagiers om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat er veel meer mensen zijn omgekomen. Mogelijk zijn er 41 mensen vermist.

Er is grote onduidelijkheid over het aantal opvarenden aan boord van de brandende veerboot. De Griekse kustwacht zegt dat er 432 mensen zijn gered, de Italianen zeggen dat het er 427 zijn.

Op de passagierslijst stonden 478 namen, maar er zouden ook mensen zijn gered die niet op de lijst stonden. Mogelijk reisden zij illegaal. Er wordt op het schip nog gezocht naar meer doden. De opvarenden zijn van boord gehaald, de kapitein verliet als laatste het schip.

De Norman Atlantic was gisteren onderweg van de Griekse havenstad Igoumenitsa naar Ancona in Italië toen er brand uitbrak op het autodek. Het vuur verspreidde zich snel en aan boord ontstond grote paniek.

Door het slechte weer was het erg moeilijk om de passagiers van boord te halen. Een schip met de eerste groep passagiers van de veerboot arriveerde vanmorgen in de haven van Bari.

Het Nederlandse bergingsbedrijf Boskalis gaat helpen bij de berging van de veerboot. Het is de bedoeling dat het schip wordt weggesleept, waarheen is nog onduidelijk.

Er wordt nog onderzocht hoe de brand kon ontstaan. Volgens Griekse media was het schip onveilig. Bij een controle op 19 december bleek dat er onvoldoende reddingsmateriaal aan boord was.

One Response to Zeker tien doden bij veerbootbrand

  1. […] 2014 kwamen 10 mensen om het leven toen de autoveerboot Norman Atlantic met 466 passagiers en bemanningsleden in brand vloog tijdens […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: