Nikos Romanos beëindigt hongerstaking

Romanos_hongerstaking2Na dertig dagen heeft Nikos Romanos zijn hongerstaking beëindigd. Het Griekse parlememt stemde vandaag over een amendement waardoor hij onder elektronisch toezicht colleges op de technische universiteit mag bijwonen.

De 21-jarige anarchist Romanos zit een celstraf uit van zestien jaar voor twee gewapende overvallen. In de gevangenis slaagde hij glansrijk voor het universitaire toelatingsexamen. Justitie weigerde hem studieverlof te verlenen, hoewel hij daar wel recht op heeft.

Op 10 november ging Romanos in hongerstaking. Volgens artsen is hij er slecht aan toe en is er een groot risico dat hij bezwijkt aan hart- of nierfalen. Vanmorgen besloot Romanos ook niet meer te drinken nadat het Hooggerechtshof zijn beroep tegen een eerdere beslissing van de rechtbank had afgewezen.

Na een uitzonderlijke interventie van president Papoulias diende minister van Justitie Athanasiou een amendement in, dat uiteindelijk werd goedgekeurd door het parlement.

Volgens de wetswijziging mogen gevangenen die zijn toegelaten tot een univesteit lessen volgen op de campus als ze een elektronische armband dragen. Ze moeten dan wel eerst een semester afstandsonderwijs met goed gevolg hebben afgelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: