´Spookschip´ aangetroffen op Zakynthos

portovromi_zakynthosschipIn de baai van Porto Vromi, aan de westkust van Zakynthos, heeft de Griekse kustwacht een verlaten schip gevonden met honderden dozen sigaretten aan boord.

De Amaranthus, die vaart onder de vlag van Palau, was vermoedelijk betrokken bij een smokkeloperatie.

Aan boord van het schip werden officiële documenten gevonden, daaruit blijkt dat het schip eerst ISIK 2 heette en onder Moldavische vlag voer. Die naam was ook nog te lezen op de boeg, hoewel er een poging was gedaan dit te wissen.

Officieren van de kustwacht vonden ook lijsten met namen van de bemanningsleden. De hele bemanning is afkomstig uit Oekraïne, van hen ontbreekt nog ieder spoor. De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Het schip zal worden weggesleept als de weersomstandigheden verbeteren.

Het is de tweede keer dat een schip met sigaretten strandt op Zakynthos. In oktober 1980 liep het vrachtschip Panayiotis aan de grond in het noordwesten van het eiland, vlakbij Porto Vromi.

Het wrak van de Panayiotis is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Zakynthos. Navagio Beach is één van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: