Schip met vluchtelingen op drift bij Kreta

kustwachtEen containerschip met ongeveer zevenhonderd vluchtelingen aan boord is voor de kust van Kreta op drift geraakt. Volgens de kustwacht heeft het schip motorproblemen.

Het 77 meter lange vaartuig kwam ongeveer 55 kilometer ten zuidoosten van het eiland in de problemen. De harde wind bemoeilijkt de reddingsoperatie van de Griekse kustwacht, waarbij ook een marinefregat is ingezet.

Vier vrachtschepen die in de buurt varen, kunnen hulp bieden als dat nodig is. Volgens een woordvoerder van de kustwacht is er geen onmiddellijk gevaar. “Onze prioriteit is om hen te redden als dat nodig is. We wachten tot de weersomstandigheden verbeteren.”

Het schip vaart onder de vlag van Kiribati. Het is niet bekend welke haven de bestemming was van het vrachtschip. Ook de nationaliteit van de vluchtelingen is niet bekend.

Griekenland is een populaire toegangspoort naar Europa voor duizenden migranten zonder papieren uit Azië en Afrika. Veel van hen overleven de gevaarlijke oversteek niet.

One Response to Schip met vluchtelingen op drift bij Kreta

  1. Martijn schreef:

    Het gaat maar door, neemt explosief toe. Scheepjes onder de vlag van Colombia, Kiribati en mogelijk vele andere cheap-flag states, doorkruisen de Oostelijke Middellandse Zee met als lading mensen, drugs en wapens. Waar blijft de IMO (International Maritime Organization) als alleenheerser in de internationale maritieme regel- wetgeving en handhaving??? Doodse stilte. Soms laten Brussel en Den Haag iets van zich horen, maar ontbeert het hen aan maritieme kennis, dus niet deskundig.
    IMO is een VN organisatie. Juist, dezelfde organisatie die NL rassendiscriminatie toedicht vanwege Zwarte Pieten bij ons jaarlijkse kinderfeest. Uiteraard véél belangrijker dan de dood van duizenden mensen op hun tocht, vlucht naar een ander, beter leven.
    Bezorgde, zorgzame groet,
    Martijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: