Het einde van dagblad Eleftherotypia

1hselidaDe uitgever van Eleftherotypia (‘Persvrijheid’) heeft besloten om de publicatie van de krant te stoppen en de journalisten de toegang tot de website van de krant te ontzeggen.

De beslissing werd genomen nadat de journalisten  het werk hadden neergelegd uit protest tegen achterstallig loon. De 140 mensen die bij de krant werken, hebben al negen maanden geen salaris ontvangen.

Drie dagen geleden werden hun accounts voor de website geblokkeerd en konden ze ook niet meer inloggen op de Facebook- en Twitteraccounts van de krant.

Op hun weblog schrijven werknemers van Eleftherotypia dat ze met al hun macht en met alle middelen zullen vechten om de krant met linkse signatuur weer in de kiosken te krijgen. “Wanneer de uitgever de publicatie blokkeert, wordt de vrijheid van de pers gemuilkorfd.”

De zondagseditie van de krant (Kyriakatiki Eleftherotypia) die dit weekend niet meer mocht worden gedrukt, hebben ze op internet gepubliceerd.

Het is niet de eerste keer dat het personeel niet wordt betaald. Eleftherotypia ging eind 2011 failliet, maar op 10 januari 2013 verscheen de krant weer – onder een nieuw management en eigenaar. Eleftherotypia  werd voor het eerst gepubliceerd in 1975 en was  oorspronkelijk het eigendom van de journalisten.

Het bedrijf XK Tegopoulos Publications dat eigenaar van de krant is, ging eerder dit jaar failliet.

3 Responses to Het einde van dagblad Eleftherotypia

  1. […] De media blijven de zwaarst getroffen sector sinds het uitbreken van de crisis. De afgelopen jaren hebben heel wat Griekse kranten, nieuwssites en televisiezenders een faillissement aangevraagd. […]

  2. […] zijn de afgelopen jaren ook al enkele andere Griekse kranten verdwenen, waaronder de links-liberale Eleftherotypia (2014) en de conservatieve Apogevmatini (2010). To Vima stopte een paar jaar geleden als dagelijks […]

  3. […] afgelopen jaren verdwenen ook de links-liberale Eleftherotypia (2014) en de conservatieve Apogevmatini (2010) als gevolg van de crisis. To Vima stopte een paar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: