Schilderingen ontdekt in tombe Amphipolis

tombe_amphipolis2Tijdens restauratiewerkzaamheden in de graftombe van Amphipolis hebben archeologen schilderingen ontdekt op pilaren in de tombe. Dat heeft de minister van Cultuur, Kostas Tassoulas, bekendgemaakt.

Het gaat om alledaagse taferelen met mensen, gereedschappen en andere voorwerpen. Mogelijk kunnen de afbeeldingen meer duidelijkheid geven over de overledene in het graf.

De Amphipolis-tombe dateert uit de tijd van Alexander de Grote (356-323 voor Christus) en is de grootste die ooit in Griekenland werd ontdekt. De tombe is omgeven door een 500 meter lange ronde marmeren muur met een diameter van 158 meter. Het graf zelf bestaat uit verschillende kamers.

De tombe bestaat uit een ingang met een trap, een eerste kamer met twee sfinxen en een tweede kamer met kariatiden. Een enorm mozaïek dat de ontvoering van Persephone voorstelt, beslaat de vloer van het voorportaal dat leidt naar de eigenlijke grafkamer.

De overdadige versieringen van de tombe zouden wijzen op een belangrijke ‘bewoner’. Wie er begraven werd, is nog altijd een mysterie. Vorige maand werd een skelet gevonden in de tombe. Nader onderzoek van de botten moet duidelijkheid geven over de leeftijd en het geslacht van de overledene.

One Response to Schilderingen ontdekt in tombe Amphipolis

  1. […] Schilderingen ontdekt in tombe Amphipolis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: