Opnieuw aardbeving bij Kefalonia

2014-11-08kefaloniaVoor de derde keer in twee dagen is Kefalonia opgeschrikt  door een aardbeving. Om 01.15 uur lokale tijd werd een beving gemeten met een kracht van 5.1 op de Schaal van Richter.

Het epicentrum van de aardbeving lag volgens het Atheens Geodynamisch Instituut acht  kilometer ten zuiden van  de hoofdstad Argostoli op vijf kilometer diepte. Er zijn nog geen meldingen van materiële schade of gewonden. De beving was volgens Griekse media voelbaar in heel West- en Zuid-Griekenland.

Twee dagen geleden werd het eiland in de Ionische Zee ook al opgeschrikt door twee bevingen. De eerste had een kracht van 4.8, de tweede had een kracht van 3.6 op de Schaal van Richter. Volgens deskundigen gaat het om late naschokken van de zware aardbeving (kracht 6 op de Richterschaal) van januari dit jaar.

Begin dit jaar werd Kefalonia getroffen door twee zware aardbevingen en een reeks naschokken die grote schade aanrichtten. Honderden huizen werden zwaar beschadigd en tientallen mensen raakten gewond.

In de regio waren in het verleden vaak ernstige aardbevingen. In augustus 1953 verwoestte een aardbeving met een magnitude van 7.2 grote delen van Kefalonia, Zakynthos en Ithaka. Het eiland Kefalonia kwam door die beving 60 centimeter hoger te liggen.

_______________________________________________________________________

2 Responses to Opnieuw aardbeving bij Kefalonia

  1. […] schade op het eiland. Honderden huizen werden zwaar beschadigd en tientallen mensen raakten gewond. In november van dat jaar werd een aardbeving met een kracht van 5.1 op de Schaal van Richter […]

  2. […] schade op het eiland. Honderden huizen werden zwaar beschadigd en tientallen mensen raakten gewond. In november van dat jaar werd een aardbeving met een kracht van 5.1 op de Schaal van Richter […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: