Aanklager eist vervolging Gouden Dageraad

150px-Chrisi_Avgi_LogoZeventig leden van de Gouden Dageraad, waaronder alle parlementsleden van de partij, moeten vervolgd worden wegens leiding geven aan een criminele organisatie en het overtreden van de Griekse wapenwet. Dat eist openbaar aanklager Isidoros Doyiakos.

In een aanbeveling van zevenhonderd pagina’s omschrijft Doyiakos de extreemrechtse partij als een hiërarchische, criminele organisatie ‘die haar politieke denkbeelden en theorieën door middel van geweld wil uitdragen’.

De aanklager beschuldigt de verdachten van moord, gewapende misdrijven en aanvallen op immigranten, linksen en homo’s over een periode van meer dan dertig jaar. Alle parlementsleden van de partij, inclusief partijleider Nikos Michaloliakos die al een jaar vast zit, moeten daarom terechtstaan, meent Doyiakos.

De Griekse autoriteiten begonnen Gouden Dageraad vorig jaar aan te pakken, nadat een aanhanger van de partij de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas had doodgestoken.

Een panel van drie rechters buigt zich over de aanbeveling van de aanklager. Het kan nog wel enige tijd duren voor zij een uitspraak doen.

2 Responses to Aanklager eist vervolging Gouden Dageraad

  1. Rob Alberts schreef:

    Komt er dan eindelijk wijsheid?

  2. […] Griekse Openbaar Ministerie startte in 2013 een grootscheeps onderzoek naar Gouden Dageraad, nadat de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas was doodgestoken door een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: