Griekse politie verijdelt aanslagen van extreemlinks

politieautoDe Griekse politie zegt een bomaanslag van linkse extremisten op het hoofdkantoor van de conservatieve regeringspartij Nea Dimokratia te hebben verijdeld.  De aanslag zou gepland zijn voor 4 oktober, de 40e verjaardag van de oprichting van de conservatieve partij.

Behalve het kantoor van Nea Dimokratia zouden ook Olympiakos-voorzitter en  scheepsmagnaat Evangelos Marinakis, voorzitters van de Griekse werkgeversfederatie en de Griekse bedrijven Kapitaal en InfoQuest het doelwit zijn van extreemlinkse militanten.

De politie vond gedetailleerde aantekeningen over de mogelijke doelwitten, waaronder huis- en werkadressen, tijdens een huiszoeking bij een terreurverdachte in Athene. De man werd aangehouden. Later volgden nog vijf arrestaties in Athene en Thessaloniki.

De huiszoeking vond plaats in verband met de arrestatie van de gezochte terrorist Nikos Maziotis. Hij wordt beschouwd als de leider van Revolutionaire Strijd, een extreemlinkse groepering die verantwoordelijk is voor diverse aanslagen op ministeries en bankfilialen.  De militante groepering kwam in 2007 voor het eerst in het nieuws toen ze een raketgranaat afvuurden op de Amerikaanse ambassade in Athene.

Nikos Maziotis werd in juli opgepakt na een vuurgevecht in het centrum van Athene. Bij de huiszoeking van vandaag werden vingerafdrukken van Maziotis gevonden, ook vond de politie de sleutels van de auto die is gebruikt bij de aanslag op de Centrale Bank in april van dit jaar.

One Response to Griekse politie verijdelt aanslagen van extreemlinks

  1. […] Griekse politie verijdelt aanslagen van extreemlinks […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: