Little England is Griekse Oscar-inzending

little_england_oscar_filmDe film Little England (Μικρά Αγγλία) van Pantelis Voulgaris is dit jaar de Griekse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Little England is een familiesaga en speelt in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.  Het gaat over het leven van twee zussen op het eiland Andros. Ze delen een groot geheim: hun liefde voor dezelfde man. Het is een verhaal over passie, familie en verlies.

De film is gebaseerd op de bestseller Mikra Anglia (in het Engels verschenen als The Jasmine Isle) van Ioanna Karistiani, de echtgenote van regisseur Voulgaris. Het was een lang gekoesterde wens van Voulgaris om de roman te verfilmen.

Of Little England inderdaad zal meedingen naar de belangrijkste filmprijs, is nog even afwachten. Op 15 januari wordt bekend of de film op de shortlist komt. De Oscars worden volgend jaar op 22 februari uitgereikt.

Little England kreeg in juni 2014 de Golden Goblet Award voor beste film op het Shanghai International Film Festival. Voulgaris kreeg ook de prijs voor beste regisseur, hoofdrolspeelster Pinelopi Tsilika won de award voor beste actrice.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: