Samaras wil belastingen verlagen

antonis samarasPremier Samaras wil een aantal impopulaire belastingverhogingen weer terugdraaien. Dat zei hij tijdens zijn jaarlijkse toespraak over de stand van de economie. Hij wil hiermee laten zien dat de bezuinigingen en lastenverhogingen voorbij zijn.

Samaras rekent erop dat de Griekse economie dit jaar voor het eerst in zes jaar tijd weer op lichte groei zal uitkomen. De Griekse overheid verwacht in het derde kwartaal al een klein plusje. Dat is dan de eerste kwartaalgroei sinds het land in 2008 in een recessie verzeild raakte.

Onder andere een aanschafbelasting op stookolie zou met 30 procent verlaagd worden en een solidariteitsbelasting zou ook verlaagd worden. In oktober worden de details van de plannen bekend gemaakt.

“Dit is het jaar dat Griekenland op eigen benen moet staan. Het land is nog steeds gewond, inderdaad, maar de wonden zijn aan het helen en we kijken naar de toekomst”, aldus de premier.

De Griekse regering meent dat ook de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moeten inzien dat het tijd is om te beginnen met het terugdringen van bezuinigingen. Hierdoor zou ruimte ontstaan om de economische groei te stimuleren en om de politieke stabiliteit te bevorderen.

Griekse hoogwaardigheidsbekleders brachten de belastingverlagingen deze week al naar voren in gesprekken met kredietverstrekkers in Parijs. Maar er is nog geen bevestiging naar buiten gekomen dat die instemmen met de plannen.

One Response to Samaras wil belastingen verlagen

  1. Rob Alberts schreef:

    Geld uitgeven voordat het verdiend is blijft een gevaar …….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: