Griekse economie krimpt minder hard

down economieIn het tweede kwartaal van dit jaar is de Griekse economie verder gekrompen, maar minder hard dan in de eerste drie maanden. Dat meldt het Griekse bureau voor de statistiek Elstat.

De economie kromp vorig kwartaal met 0,2 procent, in het eerste kwartaal van 2014 was dat nog 1,1 procent. Economen rekenden voor de periode april-juni op een daling van het Griekse bruto binnenlands product (bbp) van 0,4%.

Dat de krimp kleiner uitviel dan gedacht is mede te danken aan de stabilisatie van consumptie-uitgaven en investeringsactiviteit. Ook een goed toeristenseizoen speelt daarbij een rol.

De Griekse economie gaat al sinds 2008 onafgebroken achteruit. Sinds het derde kwartaal van vorig jaar vertraagde de recessie. Over heel 2013 gemeten kwam de economische krimp uit op 3,9 procent.

In de loop van dit jaar wordt het eerste voorzichtige herstel verwacht. Volgens het Internationaal Monetair Fonds is de Griekse economie na zes jaar recessie ‘weer klaar om te groeien’. Over heel 2014 moet een groei van 0,6 procent mogelijk zijn, denkt het IMF.

One Response to Griekse economie krimpt minder hard

  1. […] De Griekse economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gekrompen op jaarbasis. Dat maakte het Griekse statistiekbureau Elstat bekend op basis van een tweede raming. De krimp is sterker dan de terugval van 0,2 procent die vorige maand werd gemeld. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: