Politie Samos luidt noodklok over vluchtelingen

samos_migranten_centrumDe politie op Samos heeft in een protestbrief haar zorgen geuit over het opvangkamp voor migranten op het eiland. De levensomstandigheden zijn er schrijnend, staat in de brief.

In de brief die is gericht aan de Griekse politiechef Dimitris Tsaknakis staat dat er in het opvangcentrum op Samos 682 mensen zitten, terwijl er plaats is voor maximaal 285 mensen. De lokale politie beschrijft de situatie als ‘tragisch en gevaarlijk’.

De Griekse kustwacht heeft 32 vluchtelingen gered voor de kust van Samos toen hun rubberen boot dreigde te zinken. Ze waren vertrokken uit Turkije. Binnen 48 uur zijn meer dan 500 migranten opgepikt uit de Egeïsche Zee.

Uit een eerder verschenen rapport van Amnesty International blijkt dat sinds augustus 2012 minstens 210 mensen (waaronder ook kinderen) in de Egeïsche Zee tussen Turkije en Griekenland zijn vermist of overleden. De meesten van hen waren op de vlucht voor de conflicten in Syrië en Afghanistan.

One Response to Politie Samos luidt noodklok over vluchtelingen

  1. […] Dit jaar zijn er al 30.000 vluchtelingen via de Griekse eilanden Europa binnengekomen. Hun eerste ervaring met Europa is meestal niet erg aangenaam. De VRT maakte een reportage op Samos. Het detentiecentrum voor vluchtelingen op het eiland is berekend op 280 mensen,  maar in de zomer verbleven er 800 immigranten. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: