Organisaties halen reisleiders terug uit Kos

strand_kosReisleiders van GoGo Jongerenreizen en Beachmasters hebben Kos verlaten nadat zij bedreigd werden door horecaondernemers op het Griekse eiland. Wie er precies
achter de bedreigingen zit, is niet bekend.

De reisleiders kregen sms’jes met ernstige bedreigingen en één reisleider zou zelfs klappen hebben gekregen, schrijft De Telegraaf. Reisleiders van Beachmasters zijn per sms zelfs met de dood bedreigd, zegt eigenaar Adri Hendriks tegen de krant.

Volgens GoGo-topman Joost Romeijn hebben de dreigementen te maken met de kroegentochten en privéfeesten die worden georganiseerd voor Nederlandse jongeren. Sommige eigenaars van kroegen die tijdens zo’n tocht worden overgeslagen zouden daar boos over zijn, denkt Romeijn. “Veel horecabazen vallen buiten de boot. Sommigen kunnen dat kennelijk moeilijk verkroppen.”

De reisorganisatie heeft met de kroegbazen scherp onderhandeld over lage prijzen. Twee jaar geleden had GoGo daardoor ook al een conflict met horecaondernemers op Kos.  Romeijn heeft aangifte gedaan bij de Griekse politie en de Nederlandse ambassade ingelicht. Het programma voor de jonge vakantiegangers op Kos is aangepast.

Medewerkers van X-Travel en Sunplugged zijn door hun werkgever eveneens teruggehaald naar Nederland. Ook zij hebben per sms bedreigingen ontvangen. In een brief aan de lokale partners schrijft Sunplugged ´in overleg zullen gaan met de Toeristenraad van Kos en de Nederlandse reisorganisaties om de toekomst te bespreken´.

2 Responses to Organisaties halen reisleiders terug uit Kos

  1. Rob Alberts schreef:

    Misschien een onderwerp voor een nieuwe vakantieserie op tv?
    Vriendelijke groet,

  2. Marijke Zeguers schreef:

    nou ja, als ik naar zon zee en zuipen kijk op tv, kan ik me er iets van voorstellen, niet normaal wat daar gebeurd bij die jeugd !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: