Hulp van Interpol bij opsporing vermiste artefacten

roofkunstHet Griekse ministerie van Cultuur is van plan samen te werken met Interpol om artefacten op te sporen die sinds de Tweede Wereldoorlog en daaropvolgende Griekse Burgeroorlog zijn verdwenen.

Onder de gezochte items zijn twee beeldjes van klei die in de oorlog door Italiaanse officieren zijn gestolen uit een huis op het eiland Sifnos.

Eerder deze maand gaf het Duitse Pfahlbaumuseum 10.000 artefacten uit de neolithische periode terug aan de Griekse autoriteiten. Het ging om potscherven, stenen werktuigen en messen van obsidiaan. Nazi-archeologen hadden deze voorwerpen illegaal uitgevoerd uit de regio Thessalië in Centraal-Griekenland.

Het ministerie van Cultuur hoopt dat er nog veel meer van dergelijke schatten kunnen worden gerepatrieerd. Veel van de artfecaten die tijdens de oorlog werden uitgevoerd zijn nog altijd vermist. Het exacte aantal is niet bekend.

Griekse ambtenaren speuren intussen websites af van grote buitenlandse musea die voorwerpen exposeren met onbekende oorsprong uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: