GD-woordvoerder Kasidiaris in voorlopige hechtenis

ilias_kasidiarisIlias Kasidiaris, parlementslid en woordvoerder van de extreemrechtse Gouden Dageraad, zit in voorlopige hechtenis.

Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit met de bedoeling om aan een ​​criminele organisatie te leveren. Kasidiaris, die alles ontkent, moet zijn proces achter tralies afwachten.

“Deze beschuldiging is belachelijk en mijn vervolging is duidelijk politiek”, zei Kasidiaris. Hij zegt dat de gevonden wapens (twee jachtgeweren) van zijn vader zijn.

De 33-jarige Kasidiaris is de belangrijkste publieke figuur van de Gouden Dageraad sinds leider Nikolaos Mihaloliakos in oktober vorig jaar werd gearresteerd. De partij wordt ervan beschuldigd een criminele organisatie te zijn die immigranten en linkse tegenstanders aanvalt. De Gouden Dageraad ontkent dit en zegt dat de partij het slachtoffer is van een politieke heksenjacht.

Kasidiaris zit in voorlopige hechtenis vanwege ‘zijn gewelddadige karakter’ en ‘verdenking van het plegen van nieuwe strafbare feiten’.  Hij kwam in juni 2012 in het nieuws toen hij live op de Griekse televisie een vrouwelijk parlementslid van de Communistische Partij aanviel. Kasidiaris is het negende parlementslid van Gouden Dageraad dat achter de tralies zit.

De extreemrechtse partij is de derde partij van Griekenland. Bij de recente Europese Parlementsverkiezingen en lokale verkiezingen haalde Gouden Dageraad 9,4 procent van de stemmen. In het Griekse parlement heeft de partij zeventien zetels.

One Response to GD-woordvoerder Kasidiaris in voorlopige hechtenis

  1. […] viertal wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie en zit in voorlopige hechtenis. De advocaten van Jail Golden Dawn vinden dat de nieuwe bewijzen moeten worden meegenomen in het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: