Opnieuw grote heroïnevangst in Koropi

heroine_politieVoor de tweede keer in een week tijd heeft de Griekse politie een grote partij heroïne onderschept. In een opslagplaats in Koropi werd ongeveer 1000 kilo in beslag genomen.

Het grootste deel van de drugs was bestemd voor België. Veertien mensen werden gearresteerd, de meesten van hen waren bemanningsleden van een tanker die in Griekenland was aangemeerd. Het schip was afkomstig van de Indische oceaan.

De tanker, de Noor One, vaart onder de vlag van Togo maar is eigendom van een Griekse maatschappij. De Griekse baas van het bedrijf  is ook aangehouden, net als drie andere betrokkenen.

Vorige week werd op twee andere locaties  in Koropi 1,33 ton heroïne ontdekt na een tip van de Amerikaanse autoriteiten. Toen werden elf mensen gearresteerd, waaronder een 40-jarige Griekse reder, zijn ex-vrouw, zijn huidige partner en haar 73-jarige moeder en een Bulgaarse vrouw die als huishoudster werkte in Filothei. De partij drugs was afkomstig uit Iran en bestemd voor de Belgische en Duitse markt.

De politie onderzoekt de bankrekeningen van de reder, zijn ex-vrouw en haar familie. Hun namen zouden voorkomen op de zogenaamde Lagarde-lijst. Op die lijst staan Grieken met grote sommen geld bij de Zwitserse HSBC-bank die verdacht worden van grootschalige belastingontduiking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: