Forse aardbeving in Egeïsche Zee

aardbeving  schaal richterVoor de kust van Griekenland heeft zich vanmiddag rond half één lokale tijd een zware aardbeving voorgedaan. De beving had volgens het Seismologisch Instituut van Athene een kracht van 6.4 op de schaal van Richter.

Het epicentrum lag onder de Egeïsche Zee op zo’n 70 kilometer ten zuiden van de kustplaats Alexandroupolis en tussen de eilanden Limnos en Samothraki, niet ver van de grens met Turkije, op een diepte van tien kilometer.

Aanvankelijk werd door  Amerikaanse seismologen melding gemaakt van een beving met een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Op de eerste aardbeving volgden twee naschokken met de kracht van 4.7 en 5.0. De bevingen werden ook in Athene, Turkije en Bulgarije gevoeld.

De burgemeester van Limnos, Antonis Chatzidiamantis, zei dat de beving ‘erg lang en erg intens’ was. Uit het getroffen gebied zijn vooralsnog geen berichten gekomen over grote schade. Wel sneuvelden enkele ruiten.

Op het eiland Limnos raakte een Britse toeriste licht gewond toen een deel van het plafond van het lokale vliegveld naar beneden kwam.

2 Responses to Forse aardbeving in Egeïsche Zee

  1. Ik was die dag op Lesvos en kreeg nog een staartje mee van de aardbeving doordat de lamp aan het plafond maniakaal begon te slingeren en de wc-pot wezenloos stond te rammelen. Later ook nog een schokje toen ik in bed lag; bed begon te trillen. Een hele vreemde gewaarwording.

    • Natascha schreef:

      Dat lijkt me wel even schrikken zeg! Ik heb zelf op Zakynthos een paar keer een lichte aardbeving meegemaakt en dat vond ik (vooral de eerste keer) ook een vreemde ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: