Syriza leidt in peilingen Europese verkiezingen

syrizaIn aanloop naar de Europese verkiezingen gaat oppositiepartij Syriza aan de leiding in de Griekse opiniepeilingen.

De linksradicale partij belooft de internationale verdragen die de Griekse economie behoedden voor een bankroet op te zeggen. Die verdragen gaan gepaard met draconische bezuinigingen.

Uit drie opiniepeilingen blijkt dat Syriza een comfortabele voorsprong van 2,5 tot 3,2 procent heeft op de conservatieve regeringspartij Nea Dimokratia.

Syriza-leider Alexis Tsipras zei op een partijbijeenkomst in Athene dat een overwinning van zijn partij de regering zal dwingen vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven. Tsipras is namens de linkse Europese fractie GUE/NGL kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie.

De Grieken gaan op 25 mei niet alleen naar de stembus voor Europese verkiezingen, maar ook voor gemeenteraadsverkiezingen.

Kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker waarschuwt de Grieken zo gematigd mogelijk te stemmen bij de Europese- en gemeenteraadsverkiezingen. Volgens hem kan Griekenland geen politieke omwentelingen gebruiken.

One Response to Syriza leidt in peilingen Europese verkiezingen

  1. […] Syriza is fel tegen de drastische bezuinigingen die de Europese Unie het land heeft opgelegd. Partijleider Alexis Tsipras wil  de  internationale verdragen die de Griekse economie behoedden voor een bankroet opzeggen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: