DNA voortvluchtige terrorist gevonden op bombrief

xiros video terroristOp het niet-ontplofte bompakketje dat vorige week werd bezorgd bij een politiebureau in Itea is het DNA aangetroffen van de voortvluchtige terrorist Christodoulos Xiros.

Het explosief was verborgen in een boek en bevatte spijkers en schroeven. De mislukte aanslag is opgeëist door de extreem-linkse terreurgroep Samenzwering van Cellen van het Vuur. De groep noemde het ‘een teleurstelling’ dat de bom net ontplofte en waarschuwde voor nieuwe aanslagen.

Volgens de politie komen de DNA-monsters die van de pakketbom werden genomen overeen met sporen in de auto die Xiros tijdens zijn verlof van Thessaloniki naar Athene vervoerde. Hij mocht op nieuwjaarsdag negen dagen met verlof, maar meldde zich niet op tijd op het politiebureau. Sindsdien is Xiros spoorloos.

Xiros werd tien jaar geleden veroordeeld tot zes maal levenslang plus 25 jaar wegens zijn betrokkenheid bij zes moorden, bomaanslagen en overvallen. Hij was lid van de Revolutionaire Organisatie 17 November, een marxistisch-nationalistische beweging. Tussen 1975 en 2002 pleegde de groep 103 aanslagen op Amerikaanse en Griekse diplomaten. Daarbij vielen 23 doden.

In de dagen voor zijn ontsnapping zou Xiros in de gevangenis regelmatig contact hebben gehad met leden van de linkse terreurgroep Samenzwering van Cellen van het Vuur. Zij hebben zich solidair verklaard met Xiros en lieten in januari weten dat ‘de tijd om aan te vallen is gekomen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: