Historische Griekse beelden op YouTube

british patheSinds deze week is het gehele collectie van British Pathé beschikbaar via een eigen YouTube-kanaal. Tussen de 85.000 historische filmpjes uit de periode 1910-1976 zit ook heel wat Grieks beeldmateriaal.

Het gaat om zo’n 400 filmpjes van verschillende historische gebeurtenissen in Griekenland, zoals een bezoek van generaal De Gaulle en de ceremonie waarin prins Constantijn de koninklijke eed aflegt. In het archief zitten ook fragmenten van de Tweede Wereldoorlog, parades op Onafhankelijkheidsdag en diverse filmpjes over Grieks toerisme in de jaren zestig.

British Pathé is de Britse tegenhanger van het Nederlandse Polygoon-journaal. Het archief bevat ongeveer 3500 uur aan beeldmateriaal. De beelden worden aangeboden in hoge resolutie en bevatten veel belangrijke momenten van de afgelopen eeuw.

One Response to Historische Griekse beelden op YouTube

  1. […] via een YouTube-kanaal. Het archief van British Pathé bevat ongeveer 3500 uur aan beeldmateriaal, waaronder ook veel Griekse filmpjes. De beelden worden aangeboden in hoge resolutie en bevatten veel belangrijke momenten van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: