Mysterieuze dames delen vlees uit op markt

athene_markt Een groep onbekende, in het zwart geklede vrouwen heeft in Athene op de vleesmarkt Varvakeion de boodschappen betaald van mensen die het niet breed hebben.

De vrouwen zeiden tegen de slagers dat zij het vlees zouden betalen voor iedereen met onvoldoende geld om grote aankopen voor Pasen te doen.

Volgens Griekse media zouden de vrouwen tijdens de actie van enkele uren ongeveer 50.000 euro hebben uitgegeven aan rundvlees, lamsvlees en kip.

Het is niet de eerste keer dat de dames de boodschappen van arme Atheners betalen. Vorig jaar rond kerstmis verschenen de anonieme schenkers ook al op de Varvakeion vleesmarkt. Toen gaven ze bijna 20.000 euro uit.

Wie deze gulle geefsters zijn, is niet bekend. Volgens Griekse media arriveerden ze in vier luxe auto’s met beveiligers. Ze vertrokken net zo stilletjes als ze gekomen waren.

2 Responses to Mysterieuze dames delen vlees uit op markt

 1. Gelukkig bestaan zulke mensen nog, die een goed hart hebben en anderen helpen. Niemand weet wie het zijn, normaal gaan “gulle gevers” in Griekenland prat op de media en willen ze graag bij naam en toenaam genoemd worden. Het siert degene(n) daarom bijzonder dat hij/zij dit op een anonieme manier doen.

  • Nicolas schreef:

   Gewetenswroeging?Hoe wordt zo´n groot bedrag verantwoord aan de belastingdienst?Wit geld?Dan behoeft niet anoniem te worden opgetreden en kan de gift ook zonder publisiteit.Zwart geld?Dus van de samenleving ontvreemd geld,moet wel annoniem gegeven worden.Dat laatste heeft de crisis veroorzaakt en ervoor gezorgt dat veel mensen hun vlees niet meer kunnen betalen.
   De dames zijn aangereden met bewakers.
   Waarom?
   Heeft de slager wel aangifte gedaan van de ontvangen euro 50.000,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: