Satire schiet Playmobil in verkeerde keelgat

merkel_playmobilDe Griekse blogger Nikos Papadopoulos gebruikt Playmobil-poppetjes om zijn visie op politieke en sociale kwesties weer te geven. En dat vindt de Duitse speelgoedfabrikant maar niets.

Met zijn blog ‘Plasticobil’  wil de 35-jarige Papadopoulos een satirische kijk geven op wat er in Griekenland gebeurt. In augustus 2013 plaatste hij de eerste foto.  “Het is een sociaal en politiek commentaar op de feiten door het gebruik van een ‘onschuldig’ voorwerp uit onze kindertijd, zoals Playmobil”, zegt hij tegen EnetEnglish.

Maar Playmobil denkt daar heel anders over. De fabrikant van de plastic poppetjes wil niet dat het speelgoed wordt gebruikt om politieke statements te maken. De geënsceneerde foto’s op het blog van Papadopoulos zouden het imago van Playmobil schaden.

Eind maart werd de Facebookpagina ‘Playmobilism’ verwijderd vanwege schending van een handelsmerk en het politieke gebruik van zijn producten. Dat gebeurde na een klacht van het Duitse bedrijf. Mogelijk wacht het blog ‘Plasticobil’ hetzelfde lot.

Papadopoulos noemt de actie van Playmobil censuur en is niet van plan om met zijn blog te stoppen. “Het is mijn manier van meningsuiting en mijn therapie“, zegt hij.

 

 

2 Responses to Satire schiet Playmobil in verkeerde keelgat

  1. […] Satire schiet Playmobil in verkeerde keelgat […]

  2. […] de comedy-schrijver uit Thessaloniki een satirische kijk geven op wat er in Griekenland gebeurt. Playmobil bleek geen fan van de ‘visuele columns’ van Papadopoulos. In 2014 werd zijn Facebookpagina (tijdelijk) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: