Parlementslid Gouden Dageraad stapt op

Chrysovalantis Alexopoulos gouden dageraadChrysovalantis Alexopoulos, parlemenstlid van Gouden Dageraad, heeft zijn ontslag ingediend. Alexopoulos zegt dat hij niet op de hoogte was van de criminele activiteiten van de partij.

“Het spijt me dat ik niet eerder heb gereageerd. Mijn geweten staat me niet langer toe om mijn patriottische en nationalistische standpunten aan dergelijke handelingen en praktijken te verbinden”, schrijft Alexopoulos in een brief aan het Griekse parlement.

Tegen Gouden Dageraad loopt een onderzoek vanwege een reeks aanvallen op migranten en politieke tegenstanders. In september vorig jaar werd een linkse hiphop-artiest doodgestoken door een aanhanger van de partij.

Zes parlementsleden van de extreemrechtse partij, waaronder partijleider Michaloliakos, zitten vast op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Van negen parlementariërs werd de onschendbaarheid opgeheven.

Gouden Dageraad vindt het opstappen van Alexopoulos een ‘verraderlijke daad’ en de resterende parlementsleden noemen hem een leugenaar. Alexopoulos, die volgens het cv op zijn (inmiddels opgeheven) website in 1996 lid werd van Gouden Dageraad, gaat verder als onafhankelijk parlementslid.

Na het vertrek van Alexopoulos heeft Gouden Dageraad nog 17 zetels in het Griekse parlement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: