Kwart Griekse vrouwen slachtoffer van geweld

geweld tegen vrouwenVolgens een enquête van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten heeft ongeveer een kwart van de vrouwen in Griekenland sinds hun 15e jaar te maken gehad met lichamelijk en/of seksueel geweld. Deze cijfers liggen onder het Europese gemiddelde van 33 procent.

Voor het eerst is er een groot Europees onderzoek gedaan naar geweld tegen vrouwen in Europa. In de enquête werden 42.000 Europese vrouwen gevraagd naar hun ervaringen met fysiek, seksueel en psychologisch geweld, thuis en op de werkplek.

Vijf procent van de Griekse vrouwen zei dat er de afgelopen twaalf maanden sprake was geweest van fysiek en / of seksueel geweld door de eigen partner. Dat is meer dan het EU-gemiddelde van drie procent.

Slachtoffers van stalking stappen in Griekenland het minst vaak naar de politie. In Oostenrijk licht 40 procent  de politie in, in Griekenland is dat slechts acht procent.

Van de Griekse vrouwen maakt 17 procent zich zorgen over haar veiligheid en 68 procent van de respondenten gaf aan bepaalde plekken of situaties te vermijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: