Duitse president als ‘verzoener’ naar Athene

papoulias gauckDe Griekse oproerpolitie heeft in Athene traangas en pepperspray ingezet tegen demonstranten die een protestmars wilden houden naar het ministerie van Financiën.

Het ging om vakbondsleden die in fabrieken werken en wilden protesteren tegen de bezuinigingsmaatregelen van de regering. De betoging stond al een tijd gepland, maar de demonstranten hadden geen toestemming.

Vanwege het bezoek van de Duitse president Joachim Gauck werden de veiligheidsmaatregelen in de Griekse hoofdstad aangescherpt en zijn demonstraties in bepaalde delen van Athene verboden.

Duitsland is één van de grootste voorstanders van het zware bezuiniginspakket dat de Griekse regering moet doorvoeren. De Grieken vinden de maatregelen veel te streng en dit heeft geleid tot een groeiende afkeer tegen Duitsland. Het driedaagse bezoek van Gauck wordt gezien als een poging om de anti-Duitse sentimenten te temperen.

Gauck zal morgen een krans leggen in het dorp Ligiades, waar de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog een bloedbad aanrichtten. Ook staat een ontmoeting met de joodse gemeenschap in de nabijgelegen stad Ioannina gepland.

Vandaag sprak de Duitse bondspresident met de Griekse president Karolos Papoulias, die opnieuw de Duitse herstelbetalingen aan Griekenland ter sprake bracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: