Guerillagroep claimt aanslag Duitse residentie

residentie duitse ambassadeurDe aanslag op de woning van de Duitse ambassadeur in Griekenland in december vorig jaar was het werk van de guerillagroepering Volksstrijdersgroep (Omada Laikon Agoniston) noemt.

De residentie van de Duitse ambassadeur werd op 30 december geraakt door ongeveer 60 kogels uit een AK47-geweer. Bij de beschieting vielen geen gewonden, maar de woning raakte wel beschadigd.

Omada Laikon Agoniston (OLA) eiste vandaag de  verantwoordelijkheid voor deze aanslag op in een twintig pagina’s tellend manifest dat naar het satirische weekblad To Pontiki werd gestuurd. De groep waarschuwt nog meer aanslagen te zullen plegen tijdens het Griekse EU-voorzitterschap.

De ‘volksstrijders’ beschoten de residentie van de Duitse ambassadeur uit woede over de financiële crisis die veel Grieken aan de bedelstaf heeft gebracht en de hardvochtige houding van Duitsland tegenover de Grieken. De aanslag was volgens de groepering een eerbetoon aan de gepensioneerde  Griek die zich in april 2012 uit geldnood van het leven beroofde op het Syntagmaplein in Athene.

De Volksstrijdersgroep zegt in het manifest ook verantwoordelijk te zijn voor de beschieting van het hoofdkantoor van regeringspartij Nea Dimokratia in januari 2013. Tevens claimt de groep achter de aanslag op het hoofdkwartier van Mercedes-Benz te zitten. Die aanslag was onderdeel van de ‘veldtocht tegen het Duitse kapitalische apparaat’ die de groep zegt te voeren.

De Duitse regering kan rekenen op felle kritiek in Griekenland, vanwege de strenge eisen die zij stelt aan hervormingen in ruil voor noodkredieten.

2 Responses to Guerillagroep claimt aanslag Duitse residentie

  1. […] overdreven is daar linkse groeperingen niet zozeer journalisten in elkaar meppen maar gewoon met machinegeweren op diplomaten schieten. Of de oppositie, dat schiet -letterlijk- meer […]

  2. […] in Athene op een zelfde manier belaagd. Toen eiste een marginale extreemlinkse terreurgroep – de Volksstrijders – de verantwoordelijkheid […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: