Tenten voor dakloze Grieken na aardbeving

tenten kefaloniaDe Griekse autoriteiten stellen tenten beschikbaar voor de inwoners van Kefalonia, dat in tien dagen tijd door twee zware aardbevingen is getroffen.

Ook worden er tientallen kant-en-klare klaslokalen naar het eiland gestuurd, zodat kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen. De scholen en openbare gebouwen op Kefalonia zijn voorlopig gesloten.

Kefalonia werd gisteren opgeschrikt door een aardbeving met een kracht tussen 5,7 en 6,1 op de schaal van Richter. Vorige week trof een beving met een kracht van 5,9 het Ionische eiland. Er werden honderden naschokken gemeten.

De haven van Lixouri raakte bij de tweede aardbeving zwaar beschadigd. Zeker zestien mensen raakten gewond. Delen van het eiland kwamen zonder elektriciteit en stromend water te zitten en wegen werden afgesloten vanwege het risico op aardverschuivingen. Ook raakten veel gebouwen zwaar beschadigd.

Bewoners wordt aangeraden niet in de buurt te komen van beschadigde gebouwen. Honderden mensen brengen de nachten noodgedwongen door in hun auto, een sporthal of op een veerboot.

Er zijn hulptroepen naar het eiland gestuurd en het leger stuurde artsen en mobiele keukens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: